خوراک ماهیچه مجلسی و باقلا پلو
شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴
0 نظر
1698 بازدید

خوراک ماهیچه مجلسی با شوید باقلا پلو (باقالا پلو با شوید) یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که تقریبا هیچ‌کس دست رد به سینه آن نمی‌زند.

به گزارش شبکه خبری صدای رسانه؛ باقالی پلو، محبوب ایرانیان است و غذایی است  که با حسن سلیقه و حوصله تبدیل به یکی از خوشمزه ترین غذاهای مجلسی می شود؛ مدت زمان تهیه این غذا بسته به سایز ماهیچه و طریقه طبخ آن متفاوت می‌باشد؛ اگر برای تهیه خوراک ماهیچه از زود‌پز استفاده کنید زمان پخت به نصف خواهد رسید. ولی توصیه می‌شود این خوراک را به صورت آرام‌پز با درجه حرارت ملایم و زمان طولانی برای طبخ تهیه نمایید.

برای تهیه خوراک ماهیچه از گوشت تازه استفاده کنید و به جای اضافه کردن زردچوبه به عنوان چاشنی از زعفران استفاده نمایید.

استفاده از شوید در این پلو علاوه بر عطر و رنگ بی‌نظیری که به آن می‌دهد باعث ایجاد سبکی در این غذا می‌شود. از آن جایی که این غذای لذیذ و محبوب بسیار چرب و پر کالری می‌باشد، شوید با بالا بردن جریان خون به هضم راحت‌تر و آب کردن چربی‌ها کمک خواهد کرد. و سنگینی باقلا و گوشت را جبران می‌کند.

در این بخش طرز تهیه باقالی پلو را برای شما آماده کرده ایم، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

مواد لازم جهت تهیه شوید باقلا پلو

برنج ایرانی4 پیمانه، شوید ساطوری‌شده2 پیمانه، باقلا سبز2 پیمانه، نمک2 قاشق غذاخوری.

طرز تهیه شوید باقلا پلو

ابتدا آب را در قابلمه مناسب با گنجایش 4 پیمانه برنج به جوش آورید.

باقلای سبز تازه را به آب در حال جوش اضافه کنید و حدود 5 دقیقه پخت کنید، باقلا نباید در این مرحله پخت کامل داشته باشد چرا که مدت زمان پخت به همراه برنج نیز باید در نظر گرفته شود.

در این مرحله برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده‌اید به آب در حال جوش و باقلا اضافه کنید.

در صورت استفاده از شوید ساطوری‌شده تازه در این مرحله به همراه نمک به آب برنج اضافه کنید و پس از چند جوش، آبکشی کنید و یا پس از آب‌کش کردن برنج از شوید خشک‌شده استفاده نمایید.

کف قابلمه مورد نظر 2 قاشق غذاخوری روغن بریزید و یک پیمانه از برنج را با زعفران ترکیب کنید، سپس برنج زعفرانی را کف قابلمه به عنوان ته‌دیگ قرار دهید.

مابقی برنج را روی آن بریزید و به مدت تقریبی 45 تا 60 دقیقه دم کنید در نهایت روی برنج را روغن بدهید و با زعفران تزیین کنید.

نکاتی که در هنگام پخت برنج و شوید باقلا پلو باید بدانید:

برای پخت برنج ساده بهتر است از یک قاشق ماست هم‌زده در هنگام جوشیدن برنج در آب استفاده نمایید و جرم برنج که به صورت کف بر روی سطح آب پدیدار خواهد شد را بگیرید. در این صورت رنگ برنج سفید‌تر خواهد شد.

نمک را در اواسط پخت برنج اضافه کنید چرا که اضافه کردن نمک در ابتدای پخت باعث دیر‌پز شدن برنج خواهد شد.

برای آبکش کردن برنج از آب سرد استفاده نکنید، باعث ایجاد تاخیر در روند پخت برنج خواهد کرد.

در صورت استفاده از شوید خشک در تهیه شوید‌پلو، می‌توانید در 2 مرحله به برنج اضافه کنید: 1- در هنگام آب‌کش کردن برنج 2- در مراحل پایانی جوشیدن برنج

نکته‌ای که در ارتباط با اضافه کردن شوید خشک باید بدانید این است که شوید خشک نیازی به خیس خوردن ندارد ولی بهتر است در هنگام دم کردن برنج مقدار کمی آب و روغن به برنج اضافه کنید.

اگر از باقالی خشک‌شده در تهیه شوید‌باقلا پلو استفاده می‌کنید، بهتر است از چند ساعت قبل در آب خیسانده شوند.

در صورت استفاده از باقلای فریز‌شده، بهتر است قبل از استفاده کاملا یخ‌زدایی شده باشند.

میزان استفاده از باقلا در تهیه شوید‌باقلا پلو، معمولا نصف مقدار برنج خواهد بود. یعنی به ازای 2 پیمانه برنج بهتر است از یک پیمانه باقلا استفاده نمایید.

ته‌دیگ‌های مناسب با این پلو، برگ کاهو، نان تافتون، سیب‌زمینی و ته‌دیگ برنج می‌باشد.

این پلو بیشتر با غذاهای گوشتی مانند: خوراک ماهیچه، خوراک گردن، خوراک مرغ مجلسی و یا ماهی سرو می‌گردد.

در صورت تمایل می‌توانید از زعفران در حین دم کردن پلو استفاده نمایید. و یا یک حبه سیر روی برنج قرار دهید تا عطر منحصر به فردی به پلو اضافه شود.

مواد لازم جهت تهیه خوراک ماهیچه

ماهیچه گوسفندی4 عدد، پیاز2 عدد، برگ بو1 یا 2 عدد، سیر2 حبه، چوب دارچین1 عدد، هویج1 پیمانه، کرفس1 پیمانه، زعفران به میزان لازم، رب گوجه‌فرنگی1 قاشق غذاخوری، نمک و فلفل به میزان لازم.

طرز تهیه خوراک ماهیچه مجلسی

برای تهیه خوراک ماهیچه مجلسی ابتدا پیاز خلالی‌شده را در تابه تفت دهید سپس تکه‌های ماهیچه را به تابه اضافه کنید و به خوبی سرخ کنید.

در این مرحله سیر رنده شده را به ماهیچه اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس هویج، ساقه کرفس، برگ‌بو، فلفل و 2 پیمانه آب و زعفران را به ماهیچه اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت خیلی کم آرام‌پز شود. برای تهیه خوراک ماهیچه مجلسی بهتر است به جای استفاده از زردچوبه از زعفران استفاده کنید در این صورت علاوه بر عطر و طعم بی‌نظیر و خواص زعفران، می‌توانید خوراک خود را ویژه کنید و طعم آبگوشت‌ مانند را از خوراک خود بگیرید.

نکته‌ای که در تهیه این خوراک بهتر است بدانید این است که هرچه آب کمتری به خوراک اضافه کنید طعم بهتری پیدا خواهد کرد و میزان آب اضافه شده به خوراک بسیار کم باشد و خوراک با آب گوشت و سبزیجات اطراف آن پخته شود. در صورت تمایل از جعفری خرد‌شده برای عطر بیشتر بهره ببرید.

در نهایت پس از گذشت حدود یک ساعت به گوشت سر بزنید و نمک و در صورت تمایل چوب دارچین را به آن اضافه کنید.

طرز تهیه سس خوراک ماهیچه

در تابه دیگری پیاز و رب را با کره تفت دهید و پس از پخت ماهیچه آب گوشت باقی‌مانده را از صافی رد کنید و عصاره گوشت را به سس اضافه کنید و با یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو تازه طعم‌دار کنید و در نهایت ماهیچه را در این سس غوطه‌ور کنید و به مدت 30 دقیقه به پخت ادامه دهید تا کاملا طعم‌دار شود.

نام
ایمیل
متن نظر
عبارت داخل تصویر