ساخت حس گری که گلوتن غذا را تشخیص می دهد
شنبه ۲۶ دى ۱۳۹۴
0 نظر
492 بازدید

محققان موفق به توسعه یک حس گر دستی شده اند که میزان گلوتن موجود در موادغذایی را در کمتر از دو دقیقه تشخیص می دهد.

به گزارش شبکه خبری صدای رسانه؛ سلیاک یک بیماری گوارشی است که سبب می شود سیستم ایمنی بدن بر اثر مصرف یک پروتئین به نام گلوتن، به پرزهای روده کوچک حمله کند و باعث اختلال در جذب موادغذایی شود.

گندم و جو حاوی پروتئین گلوتن هستند اما به طور کلی تشخیص اینکه چه غذایی حاوی گلوتن است، برای بیماران امکان پذیر نیست، به همین دلیل محققان یک حسگر قابل حمل به نام Nima طراحی کرده اند که به بیماران مبتلا به سلیاک در تشخیص غذای مناسب کمک می کند.

برای تشخیص اینکه در غذا یا مایعات گلوتن وجود دارد، فقط کافی است مقداری از ماده غذایی در محل نمونه گیری دستگاه قرار داده شود؛ دستگاه با استفاده از آزمایش های آنتی بادی، میزان گلوتن موجود در ماده غذایی را تشخیص می دهد.

برای آزمایش غذاهای مختلف، نیازی نیست که محل نمونه گیری دستگاه تمیز شود و این دستگاه همیشه برای نمونه گیری آماده است.

اطلاعات حاصل از آزمایش غذا به تلفن همراه کاربر ارسال می شود تا امکان ارسال آن برای دیگر بیماران مبتلا به سلیاک نیز وجود داشته باشد.

شرکت تولیدکننده این محصول در تلاش است که یک پایگاه اطلاعاتی مشترک توسعه دهد تا کاربران اطلاعات مربوط به غذا را در آن قرار دهند؛ در این صورت بیماران به راحتی می دانند که کدام فروشگاه ها حاوی غذای بدون گلوتن هستند.

نام
ایمیل
متن نظر
عبارت داخل تصویر