سبزیجات و خواص داروئی آنها
یکشنبه ۰۱ آذر ۱۳۹۴
0 نظر
408 بازدید

به گفته دانشمندان همه سبزیجات خواصی دارند که برای بدن بسیار مفیدند و باید سبزیجات را در سبد غذایی روزانه جای داد 

به گزارش شبکه خبری صدای رسانه ،سبزیجات منبع زیادی از مواد عالی و مواد معدنی رادر بر میگیرد که درادامهبه شرح آن میپردازیم.

خواص شوید 
شوید حاوی کلسیم فراوان است ومنبع خوبی از فیبر، منیزیم، آهن ومنگنز است.شوید دارای 5/2 تا 4 درصد اسانس است که مقدار آن بر اساس منطقه جغرافیایی وفصل تغییر می کند وتا 7/7 درصد هم می رسد.    شوید در درمان سوء هاضمه، نفخ (بویژه نفخ کودکان) ودردهای روده ای استفاده می شود. همچنین شوید یک آنتی اکسیدان قوی است که سلول های بدن را از آسیب رادیکالهای آزاد حفظ می کند وبه همین دلیل خواص ضد سرطانی دارد. شوید می تواند انوع خاصی از مواد سرطان زا را که در دود سیگار، دود زعال چوب و دود ناشی از سوختن زباله ها وجود دارد ، خنثی کند.روغن های فرار میوه شوید( یا همان اسانس شوید) دارای اثرات ضد باکتریایی است. شوید یک منبع بسیارخوب از کلسیم است وبه همین دلیل مصرف این سبزی برای جلوگیری از کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان بسیار مفید است.                                                                                                             در بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند وهیچ غذایی حتی آب را نمی توانند تحمل کنند و بلافاصله استفراغ می کنند، بهترین درمان شوید است. این بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند. در چین، شوید را برای کمردردهایی که به علت گرفتگی عضلانی باشد به کار می برند. در طب سنتی ایرانی از شوید برای افزایش ترشح شیر ودرمان قولنج نوزادان، سرفه، دردمعده، بواسیر، بی خوابی، یرقان، درمان زخم و بادشکن استفاده می شده است.

 

خواص ریحان

نام علمی Ocimum basilicum
ریحان گیاهی است علفی یكساله و معطر كه ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد . برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوك تیز با كناره های دندانه دار می باشد . گلهای آن معطر و كوچك به رنگهای سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود . 

تخم آن سیاه و ریز است . برگ ریحان و سرشاخه های جوان آن بمصرف تغذیه می رسد ریحان در ایران و افغانستان بطور خودرو می روید در اكثر نقاط دنیا كاشته می شود

نحوه استفاده : در سبزیجات به کار میرود و گاهی اوقات به صورت دم کرده هم کاربرد دارد.

خواص داروئی:

چون ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران كمی گرم و خشك است .

دم كرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .
دم كرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .
خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می كند .
نوشیدن یك فنجان دم كرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد . 
برگ ریحان درمان كننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است كافی است كه محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می كند.
جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است .
جوشانده ریحان تب بر است .
دم كرده تخم ریحان مسكن است .
اگر تخم ریحان را بكوبید و با صمغ عربی مخلوط كنید داروی خوبی برای درمان اسهال است .
تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .
برگ ریحان اثر زیاد كننده شیر دارد و مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده كنند .
دم كرده دانه ریحان برای درمان ورم كلیه و ترشحات زنانه بكار می رود .
دم كرده برگ ریحان درمان كننده سرگیجه است .
برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است . 
اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آنها و داخل خانه نخواهند شد .                                                                                                                              

 

خواص نعناع 

نعناع علاوه بر كمك به هضم غذا باعث می شود كه افراد حالت هوشیاری و بیداری خود را حفظ كند. هرچه بوی نعناع قوی‌تر باشد، خواص و اثرات آن بیشتر است. اگر برگی از نعناع را در بین انگشتان خود مالیده و آن را بو كنیم، اثر فوری در ایجاد هوشیاری و سرزندگی و ایجاد آرامش و سبكی در خود خواهیم كرد.نعناع به خصوص برای افرادی كه دائم در حال مطالعه یا مرور درس برای امتحان هستند و یا كارشان نیازمند تمركز و هوشیاری است، استفاده های فراوانی دارد.اگر احساس خستگی می كنید و مغز شما دیگر كشش فراگیری مطالب را ندارد، استفاده از نعناع، نیروبخش است.اگر احساس عصبانیت یا فشار روانی می كنید، حالت آرام بخش دارد. به علت تأثیر زیاد نعناع بر روی اعمال فكری و هوشیاری، نعنا را بالابرنده توانایی انسان در درك و فهم عقاید به شمار می‌آورند.

بنابر این هنگامی كه می‌خواهید آمادگی و هوشیاری ذهنی خود را حفظ كنید یا اگر می‌خواهید بعد از خوردن غذا خواب آلودگی عارض نشود یا اگر خواهان تمركز ذهنی علی رغم خستگی ناشی از شركت در جلسه یا سخنرانی هستید، مكیدن قرص نعناع (البته بدون قند) بسیار مفید است.

نعنا یا نعناع گیاهی است از تیره دو لپه ای های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان می باشد و جز سبزی های خوراکی است. از محل گره های ساقه، ریشه هایی خارج می شوند که ساقه جدید را درست می کنند. بنابراین اگر شما فقط یک ساقه نعناع در باغچه خود بکارید، به زودی تمام باغچه شما پر از نعناع می شود. به همین دلیل در فارسی به آن هزارپا می گویند.

نعنایی که به عنوان سبزی خوردن مصرف می کنیم، با نعنایی که به صورت خودرو در کوه می روید متفاوت است. البته از نظر شکل ظاهری، بو، طعم و مزه تقریباً شبیه به هم هستند، ولی از نظر اثرات درمانی، نعنای کوهی قوی تر است. 

البته خوردن نعنایی که پرورش داده می شود و به عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار می گیرد، با غذای روزانه، مخصوصا ناهار توصیه می شود.

در مواردی که ناراحتی های معده وجود دارد، خوردن نعنای تازه نه تنها معده را ناراحت نمی کند، بلکه درمان کننده ی ناراحتی معده هم می باشد.

نعنای کوهی یا نعنای فِری، از نظر کاربرد و خواص از نعنای معمولی که پرورش داده می شود، بسیار عالی تر، قوی تر و مؤثرتر است. 

این گیاه در دامنه ها و ارتفاعات متوسط رویش دارد. بو و عطر بسیار نافذی دارد و در کرم هایی که برای پوست ساخته می شوند، مورد استفاده قرار می گیرد. 
این گیاه، گل های ریز و آبی رنگی دارد و قسمت های مورد استفاده این گیاه، گل، برگ و ساقه ی آن است.

نام
ایمیل
متن نظر
عبارت داخل تصویر