غذاهای سنتی و محلی گیلان
دوشنبه ۰۹ آذر ۱۳۹۴
0 نظر
431 بازدید

گیلان از نظر تنوع غذایی نخستین استان ایران می باشد؛ زیرا به علت خوش آب و هوایی وخاک مرغوب آن،انواع سبزیجات و مرکبات در آن کاشت می شود.
به گزارش شبکه  خبری صدای رسانه: 170 نوع غذا در گیلان طبخ می شود؛ میرزاقاسمی، ترشی تره؛ باقلاقاتوق، فسنجان، سیرقلیه، کال کباب، مرغ ترش، زیتون پرورده می باشد.طرز تهیه چند مورد از این غذاهای لذیذ را در اختیار شما قرار می دهیم:

 

میرزاقاسمی

مواد لازم برای تهیه میرزاقاسمی: بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی.
ابتدا بادمجانها را روی ذغال یا گاز کباب میکنند، سپس پوست سوخته آن را جدا کرده، با گوشت کوب می‌کوبند.آنگاه بادمجانها را با مقداری زرد چوبه در روغن تفت داده وسیر را نیز که قبلاً خرد و سرخ کرده اند، به بادمجانها اضافه می کنند. مقداری گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی راریز خرد کرده، به مخلوط سیر و بادمجان اضافه می کنند. وقتی گوجه (رب) نیز تفت داده شد، تخم مرغ را اضافه می کنند ومواد را مخلوط کنند.

 

 

ترشی تره


مواد لازم برای تهیه ترشی تره: سبزی (جعفری، گشنیز، اسفناج، تره، چغندر)، برنج، سیرخام، ترشی (آبنارنج یا آب انار)، آلوچه سبز، تخم مرغ، ادویه.
ابتدا سبزیها را با ساطور، ریزخرد می کنند. سپس به اندازه یک لیوان آب و نصف لیوان برنج (برای یک کیلو سبزی خردشده) که قبلاً خیسانده‌اند، در قابلمه می‌ریزند تا سبزی و برنج کاملاً پخته شود . سپس سیر را خرد کرده ،با زردچوبه و روغن سرخ می‌کنند و به مواد داخل قابلمه اضافه می‌کنند. در ادامه ، ترشی مورد علاقه و مقداری آرد برنج حل کرده و به تدریج به خورشت اضافه می‌کنند. این کار باعث لعابدار شدن خورشت می‌شود. در پایان نیزتخم‌مرغها را اضافه نموده، میل می‌کنند

 

باقلاقاتوق


مواد لازم برای تهیه باقلاقاتوق: لوبیای خورشتی (پاچ باقلا)، شوید (خشک یا تر)، سیر خام ( برگ سیر)، تخم مرغ،ادویه، روغن.
ابتدا باقلی‌ها را پوست کنده (از غلات سبز و پوسته دوم جدامی‌کنند)و همراه با سیر خلال شده یا برگ سیر خرد شده، با مقداری روغن در قابلمه( یاگمج که ظرفی گلی است و در گذشته کاربرد بیشتری داشته) کمی سرخ می کنند ، سپس مقدارکمی زردچوبه وشوید به باقالی اضافه نموده و تفت می‌دهند. در انتها، یک یا دو لیوان آب به مواد اضافه نموده و بر روی حرارت ملایم می گذارند، تا وقتی که روغن غذا درسطح قابلمه بالا بیاید، آنگاه تخم مرغ را اضافه می‌کنند.

 

 

نام
ایمیل
متن نظر
عبارت داخل تصویر