مشهور ترین غذای شهر تبریز
دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴
0 نظر
563 بازدید


کوفته تبریزی یکی از غذاهای مشهور استان تبریز که داری انواع مختلفی می‌باشد وهمچنین  نقطه تمایز این  کوفته ها بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن می باشد.
به گزارش شبکه خبری صدای رسانه؛ در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود و به‌طور سنتی گوشت این کوفته را در یک هاون سنگی کوبیده شده و رفته رفته سبزیجات و لپه به آن اضافه می‌گردد، ولی اخیراً گوشت چرخ کرده نیز برای آسانتر نمودن کار استفاده می‌شود، در ادامه برای آماده کردن این غذا با ما همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی 
گوشت مغز ران بدون چربی: ۴۵۰ گرم، لپه: ۲۵۰ گرم، تره–مرزه: ۲۰۰ گرم، سینه مرغ بدون استخوان: ۱۰۰ گرم، برنج: ۱ پیمانه، سیب زمینی: ۱ عدد متوسط، پیاز: ۲ عدد متوسط، نمک، فلفل، زرد چوبه: به مقدار لازم
مواد لازم برای داخل کوفته:
تخم مرغ آب‌پز سفت: به تعداد کوفته‌ها، پیاز داغ: ۱ استکان، زرشک خیس خورده: ۱ استکان، مغز گردو: ۱ استکان،
 مواد لازم برای تهیه سس کوفته:
گوجه فرنگی: ۳ – ۴ عدد، پیاز: ۲ عدد متوسط، آب مرغ: ۱ لیوان، زعفران دم کرده: ۱ استکان، نمک، فلفل، زرد چوبه: به مقدار لازم، آلو خورشی خیس خورده: مقدار لازم
طرز تهیه:
برنج و لپه را جداگانه از شب قبل خیس کنید، یک عدد سیب زمینی را همراه لپه با مقدار مناسبی آب، بدون نمک به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم تا سیب زمینی کاملا پخته و لپه تقریبا نیک پز شود.
برنج را با دو لیوان آب، بدون نمک و با درب باز روی حرارت قرار دهید تا آب آن تقریبا کشید شود.
گوشت را دو تا سه بار چرخ کنید تا کاملا نرم شود.
لپه و سیب زمینی را همراه با هم دو بار چرخ کنید.
سینه مرغ را به صورت خام، چرخ کنید.
۲ عدد پیاز را چرخ کنید و آب آن را بگیرید.
تره و مرزه را کاملا ساطوری کنید
در کاسه جاداری، ابتدا گوشت را ریخته و مقداری نمک و فلفل روی آن بپاشید، بعد پیاز چرخ شده را به آن اضافه کنید و ورز دهید تا حدی که پیاز کاملا به خورد گوشت برود. بعد به ترتیب: نیمی از مخلوط لپه و سیب زمینی، نیمی از برنج، نیمی از مرغ و نیمی از سبزی خرد شده را اضافه کنید و کمی زردچوبه روی مواد بپاشید و مخلوط را ورز دهید تا کاملا باهم مخلوط شوند.
وقتی مواد کاملا مخلوط شدند بقیه مخلوط لپه و سیب زمینی، برنج، مرغ چرخ شده و سبزی را اضافه کنید و به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه مایه کوفته را کاملا ورز دهید تا انسجام لازم را پیدا کند.
هنگام ورز دادن مایه کوفته دقت کنید که مایه را یکدست و از یک سمت ورز دهید (چنگ زدن بیش از حد و له کردن مواد باعث می‌شود مواد از هم باز شوند).
بعد از ورز دادن مواد، بگذارید مواد به مدت ۱۵ دقیقه داخل یخچال بماند.
در این فاصله سس کوفته را آماده کنید:
در قابلمه بزرگ و جاداری مقداری روغن ریخته و صبر کنید تا روغن کمی گرم شود. پیازها را با کمی زردچوبه سرخ کنید تا طلایی شود. گوجه ی پوره شده را به پیاز اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل به آن بزنید. حرارت را بالا ببرید تا آب گوجه کشیده شود (در این مرحله ۱ لیوان آب مرغ را همراه با ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید). حرارت همچنان بالا باشد تا آب سس بجوشد، بعد زعفران را به سس اضافه کرده و حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا سس غلیظ شود.
مایه کوفته را از یخچال خارج کنید و بعد از اطمینان از انسجام آن، به اندازه یک پرتقال متوسط از مایه کوفته بردارید و کمی در دست فشار دهید تا اگر آب اضافی دارد گرفته شود، کوفته را به شکل پرتقال در آورید و با انگشت وسط آن را به سمت پائین فشار دهید و کمی انگشتتان را بچرخانید تا حفره ایجاد شده کمی باز‌تر شود، یک عدد تخم مرغ آب پز سفت، مقداری زرشک خیس خورده، یک عدد آلو خورشی خیس خورده و مقداری مغز گردو را وسط کوفته قرار دهید، و از مایه کوفته روی حفره ایجاد شده قرار دهید و کوفته را با دست به صورت کروی در آورید و به آرامی میان دستان خود فشار دهید تا کاملا محکم شود (این کار باعث می‌شود که کوفته از هر نوعی که باشد، هنگام طبخ از هم باز نشود)
برای تهیه کوفته در اندازه بزرگ‌تر می‌توانید از یک کاسه در سایز مورد نظر، کمک بگیرید، تمام کوفته‌ها را به هر روشی که مایل بودید پر کنید. 
درب قابلمه سس را بردارید و حرارت را کمی بالا ببرید تا سس کاملا بجوشد، بعد کوفته‌ها را با حداقل یک سانت فاصله از هم داخل سس در حال جوش قرار دهید و با قاشق مقداری از سس را روی کوفته‌ها بریزید، چند بار این کار را تکرار کنید تا مقداری از سس روی سطح کوفته‌ها بماند.
مقداری فلفل سیاه را روی کوفته‌ها بپاشید، درب قابلمه را بگذارید و حرارت زیر قابلمه را بسیار ملایم کنید.
تقریبا ۱ ساعت برای طبخ کامل کوفته‌ها زمان لازم است. طی این مدت چند بار به کوفته‌ها سر بزنید تا از اندازه بودن آب آن مطمئن شوید و نیز هر بار چند قاشق از سس کوفته روی کوفته‌ها بریزید تا علاوه بر خوشرنگ شدن روی کوفته‌ها، از خشک شدن آن‌ها نیز جلوگیری شود. بعد کوفته‌ها را در ظرف مناسب بچینید و همراه با نان سرو کنید.
فوت مهم کوفته‌گری!
استفاده از یک عدد سیب زمینی باعث می‌شود که احتمال وارفتن کوفته به حداقل برسد! توجه داشته باشید که سیب زمینی را حتما همراه لپه چرخ کنید. اگر سیب زمینی به تنهایی چرخ شود حالت کشدار پیدا می‌کند که باعث به هم خوردن انسجام و چسبندگی مواد می‌شود.

 

نام
ایمیل
متن نظر
عبارت داخل تصویر